SWS Het Wilgerijs Dronten

Een dagje op het Wilgerijs

SWS Het Wilgerijs DrontenDoor: Geurt Morren

Voorzitter CvB at Ante, met talent vooruit!
Vandaag heb ik mijn belofte aan juf Lisa ingelost. In een leuke klas met allerlei verschillende kinderen mocht ik starten met een groep 6,7 en 8. om half acht was ik op school en deed juf Karin de deur voor me open. Juf Kim hielp me met het vinden van de computerknop onder het bureau. Die had ik anders niet gevonden.

Bij de koffie om acht uur was ik gewoon verbaasd. Een heel team met feestmutsen en toeters omdat je een dagje les komt geven. Hartstikke leuk, maar te veel eer. Ik ben gewoon een simpele man, die zijn best doet, maar het niet zo goed kan als al die toppers, die elke dag voor de groep staan. Maar jongens, wat een ontvangst.

En om tien voor half negen kwamen de kinderen binnen. Moeders die even moesten vertellen, dat er iets met hun kind was. Logisch, maar wat heerlijk dat het ook zo wordt opgelost. Een moeder die onder schooltijd voor haar kind terug komt. Kinderen die zelf hun medicatie innemen.

Met de kinderen gesproken over ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik [worden]?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat ga ik dan doen om dat te bereiken?’ Een spelletje ‘wie ben ik’ en twee korte spiegelverhalen om kinderen te motiveren voor de dag. Daarnaast heb ik tegen de kinderen verteld, dat ik ook niet alles weet. Maar willen jullie me helpen? En dan gaan kinderen dat doen. Zo lief en behulpzaam. Echt super.

En ik doe ook dingen niet goed. Ik had per ongeluk de woorden van groep 8 bij dictee voorgelezen aan groep 6. ik voelde aan dat ik iets niet goed deed, maar ik wist niet wat. Tegen de kinderen heb ik het gewoon eerlijk gezegd. Daarnaast heb ik verteld, dat het niet erg is als je fouten maakt. Na een korte bespreking heb ik de woorden opnieuw aangeboden en hadden veel kinderen veel antwoorden goed. Ze wisten spellingregels te noemen die er bij hoorden. Ik vind dat wel gaaf. Daarna had ik groep 8 en zag ik mijn fout. Daar kwamen dezelfde woorden in een oefening terug. Juf Saskia doet maandag de toets van groep 6 op de goede manier. Maar wat een flexibiliteit van kinderen. Wat een topleerkrachten, die deze kinderen met spellingregels zo laten werken.

Aan het einde van de dag had ik na de reflectie en een spelletje 30 seconds met de kinderen nog 5 minuten om op te ruimen. ‘Jongens, hoe doe ik dat? ‘O meester, zet de timetimer op 2 minuten en we ruimen alles voor je op.’ En zo ging het ook. Wat knap van de juffen [Lisa en Saskia] die dit de kinderen aangeleerd hebben. Iedereen wist wat ie moest doen en in twee minuten was het klaar. Daarna gingen de kinderen naar huis. Ook zij vonden het een prima dag. Of ik maandag weer kwam. Nou, dat laat ik weer aan de experts over.

Daarna praat je als team even na over wat er allemaal gebeurd is op een dag en gaan we na ff eten allemaal nakijken. Daarna mocht ik andere dingen gaan doen, maar ging het team nog de weekplanning voor volgende week voor de kinderen maken. Juf Saskia deed dat voor de groepen, 6,7 en 8. Omdat een collega ziek was, kwam zij er voor terug op haar vrije dag. Dat noem ik nou betrokkenheid. Ik noem nu Saskia, maar dit doen een heleboel bevlogen leerkrachten/medewerkers binnen Ante. En daar ben ik super trots op.

Ik heb groot respect voor de leerkrachten/medewerkers, die elke dag op deze intensieve manier werken. Het is zo goed om als bestuurder ook weer te ervaren hoe het is om in een veranderende onderwijsomgeving aan te pakken en kinderen te helpen hun talenten te benutten.

Team en kinderen van het Wilgerijs, ik vond het een top dag! En Lisa en Saskia, super bedankt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord